Uncategorized

Southend

Brukar ni fira påsk? Det har aldrig varit någon speciell grej för mig, men jag stödjer så klart ALLT som ger långledigt.

I fredags körde vi upp till den Brittiska Seaside:n, nämligen Southend. Tyvärr så hade jag även runt i ett något sorts hela-livet-är-värdelöst-PMS-dvala. Fick kämpa bort tårarna för ja, ingenting.

I alla fall, så hade jag ingen större lust att fotografera just då och eftersom vi gjorde i princip samma sak som vi alltid gör, så tänkte jag använda bilderna ifrån sist. Fast det allra sjukaste måste vara att bilderna är tagna den 25 Mars 2016!! I Mars!! Vilket fantastiskt väder det var då!

Jag fick en chock första gången som jag åkte dit för flera år sedan. Southend är så sjukt, eh.. Brittiskt. Det finns en strandremsa på ena sidan av vägen och den andra är smockfull av flera stora arkad-hallar (som naturligtvis är riggade så att de är omöjliga att vinna på), pubbar, fish-and-chips-ställen och billig Flake mjukglass.

Först började vi (ehh.. Britten) med att köpa ett gäng hjärtmusslor för några ynka pund. Det finns ett litet seafood ställe mittemot alla fontänter som vi brukar stanna till vid. Det går att köpa med sig lite allt möjligt där, t.ex. räkor, musslor, kräfta, mini bläckfiskar och ål i gelé.

Hjärtmusslor smakar faktiskt helt okej, men jag kan inte riktigt komma över att nästan hälften av musslorna består mest av inälvor och bajs.. Plus, att jag brukar bli lite ledsen över att det ligger kanske 30 (!) döda varelser i en liten bägare vars enda syfte är att bli ett förmiddagssnacks. Är en sån himla blödig pescatarian (äter väldigt sällan fisk).

Sen var det dags för arkadmaskinerna! Är det tragiskt om man har lyckats klura ut maskinerna och kan se direkt vilka som är möjliga och vilka som inte är det? Det är så sjukt lätt när man väl vet man ska kolla efter.

Vi tröttnade ganska snabbt för nästan alla spel är extremt riggade till den grad att det rent av omöjligt att vinna.